Belga Queen

Concept by Antoine Pinto
De passie van Antoine Pinto om verademende ruimtes te scheppen die een gastronomische trip doorheen België aanbieden, was de grondslag van de creatie van de Belga Queen.

 • Background0
 • Background1
 • Background2
 • Background3
 • Belga Queen-ly yours

  De passie van Antoine Pinto om verademende ruimtes te scheppen die een gastronomische trip doorheen België aanbieden, was de grondslag van de creatie van de Belga Queen, ondertussen uitgegroeid tot een begrip in België en in het buitenland.

  In een gebouw daterend van het begin van de XVIIIde eeuw (ooit het onderdak van het ‘Hôtel de la Poste’ en daarna de bank ‘Crédit du Nord’) creëerde Antoine Pinto een universum dat definitief kom af maakt met de traditionele overbezette brasserie. Hedendaagse gastronomie en architectuur ontmoeten er elkaar op een verbluffende manier.

  De Belgische keuken werd in een hedendaags kleedje gestoken, lichter en met een nationaal tintje door de toevoeging van bier in diverse gerechten.
   

  Aan de basis ervan enkel originele kwaliteitsproducten, minutieus uitgezocht bij diverse Belgische ambachtslui die de streektradities volle eer aandoen. De wijnen zijn uitsluitend afkomstig van Belgische wijnboeren verspreid over de hele wereld; de koffie Ponti is een hoogwaardige mengeling van pure Arabica bonen uit verschillende werelddelen en gebrand door een Belgische meester-koffiebrander. 

  Al deze kenmerken maken van de brasserie Belga Queen de ‘made in Belgium’ ambassadrice. Of het nu om een zakendiner gaat of om een avondje uit met familie of vrienden, de Belga Queen zet al uw zinnen op scherp.

 • Antoine Pinto

 • Restaurant

  Antoine Pinto heeft het prachtige Hôtel de la Poste met laat-19de-eeuwse glas-in-loodramen een geheel nieuwe bestemming gegeven. Zijn eerbied voor de ruimte en de volumes spreekt duidelijk uit de gedaantewisseling die het gebouw heeft ondergaan, van een bank in belle époquestijl tot een veelzijdig complex waarin een restaurant, een oesterbar, een bierbar en een rooksalon zijn ondergebracht.

  In Belga Queen zijn alle in de keuken gebruikte ingrediënten van de hoogste kwaliteit en uitsluitend van Belgische oorsprong. Pinto zweert bij Belgische producten, Belgische bereidingen, Belgische bieren en als klap op de vuurpijl, exclusieve wereldwijnen van Belgische wijnboeren.

  Pinto stelt zich tevreden met een persoonlijke definitie : zijn brasseriekeuken werkt in de eerste plaats met producten van topkwaliteit. Zonder afwijkingen of aanstellerij, maar altijd origineel. Natuurlijk hoort daar een originele omgeving bij, een omgeving die breekt met het traditionele imago van de brasserie.

  De menukaart van het restaurant weerspiegelt de 39-jarige ervaring van de gastheer.

  Maandag tot donderdag tussen 12u en 14u30 en tussen 18u30 en 23u

  Vrijdag  tussen 12u en 14u30 en tussen 18u30 en Middernacht

  Zaterdag tussen 18u30 en Middernacht. 

  Gesloten op feestdagen (behalve als het vrijdag- of zaterdagavond is) en op 24 december avond.

 • Oesterbar

 • Bar

 • Club

Shop

Cadeaucheque

Cadeaucheque

Op zoek naar een origineel geschenk? Met een cadeaucheque voor een etentje in Belga Queen valt u zeker in de smaak bij familie, vrienden, klanten of collega’s!

BQ Compilation I

BQ Compilation I

Queens Voices
Selected and mixed by Joaquin Baixa & Patrick Balzat.

BQ Compilation II

BQ Compilation II

His mistress voice
Selected and mixed by Joaquin Baixa & Patrick Balzat

Le Consul de Bordeaux

Le Consul de Bordeaux

Original soundtrack of the movie 'Le Consul de Bordeaux'.
Music composed and conducted by Henri Seroka.
Vocals by Lina Rodrigues.

Contact

Belga Queen Brussel SA
Wolvengracht, 32
1000 Brussel
TVA BE 0475 347 411
RPM Bruxelles
Tel.: +32 (0)2 217 21 87
Fax: +32 (0)2 229 31 79
info@belgaqueen.be
Keuken
Wegens een technisch probleem zal ons restaurant tot nader order gesloten blijven.
Club
Gesloten
Locatie
Google maps
Parkings
Map


Reserveer online